Συχνές Ερωτήσεις

Γρήγορες απαντήσεις σε συχνές απορίες - Για καλύτερη ενημέρωση ρωτήστε τον οπτικό σας!

Χρήσιμες συμβουλές για μια νέα εμπειρία όρασης

Απολαύστε την εμπειρία Varilux®

Με τα νέα σας γυαλιά Varilux® θέλουμε να έχετε μια πραγματική εμπειρία όρασης.

• Μετακινώντας το βλέμμα σας κατακόρυφα από το πάνω μέρος του φακού έως το κάτω μέρος, μπορείτε να δείτε με διαύγεια και υψηλή ευκρίνεια σε όλες τις αποστάσεις

• Εάν θελήστε να κοιτάξετε δεξιά ή αριστερά, απλά στρίψτε το κεφάλι σας

Με Ταχύτατη Προσαρμογή

Οι πολυεστιακοί φακοί Varilux® προσφέρουν ταχύτατη προσαρμογή. Θα χρειαστούν από μερικά λεπτά έως και λίγες μέρες για να προσαρμοστείτε πλήρως στους νέους σας φακούς Varilux®.

• Σας προτείνουμε να φοράτε τα γυαλιά σας συνέχεια για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή προσαρμογή, ειδικά εάν δεν έχετε ξαναφορέσει γυαλιά στο παρελθόν

• Φοράτε τα γυαλία σας όσο πιο κοντά στο πρόσωπο σας γίνεται

Σε περίπτωση που χρειαστεί περισσότερος χρόνος προσαρμογής, μη διστάσετε να επισκεφτείτε τον οπτικό σας.

Οι φακοί Varilux S series είναι καλύτεροι από τους υπόλοιπους της σειράς Varilux®;

Ναι, οι φακοί Varilux S series® σπάνε κάθε προηγούμενο δεδομένο, χάρη στη νανοτεχνολογία και προσφέρουν “Όραση δίχως όρια”.

Πως μπορώ να μάθω περισσότερα σχετικά με τους φακούς Varilux®;

Εκτός από τις πληροφορίες στις «συχνές ερωτήσεις», μπορείτε να βρείτε μια συνολική ενημέρωση γύρω από τους φακούς Varilux®, σε όλη την ιστοσελίδα. Για ακόμη πιο εκτενή ενημέρωση, απευθυνθείτε στον οπτικό σας.

Προσφέρεται εγγύηση για τους φακούς Varilux®;

Ναι. Με κάθε αγορά φακών Varilux® τα γυαλιά σας συνοδεύονται από κάρτα αυθεντικότητας που αναγράφει τον τύπο τους φακού, τη συνταγή και τις επεξεργασίες που έχει δεχθεί. Η ίδια η κάρτα αυθεντικότητας λειτουργεί και ως εγγύηση προσαρμογής.

Προσφέρουν οι φακοί Varilux® αντιχάραξη και προστασία από την UV ακτινοβολία;

Ναι. Οι φακοί Varilux® είναι ανθεκτικοί στις χαράξεις και προστατεύουν από την UV ακτινοβολία. Είναι οι μόνοι πολυεστιακοί φακοί που έχουν δείκτη προστασίας Espf (Eye Sun Protection Factor), ο οποίος αναγράφεται στην κάρτα γνησιότητας. Ορισμένοι συνδυασμοί υλικών και επιστρώσεων προσφέρουν την υψηλότερη προστασία στη UV ακτινοβολία από κάθε άλλο φακό στην αγορά.
Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί επιλογών έτσι ώστε να ταιριάξει ο φακός σας με τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής σας ενώ παράλληλα να σας προσφέρει απαράμιλλη καθαρότητα, ευχρηστία, άνεση και προστασία για την όραση σας.

Είναι λεπτοί οι φακοί Varilux®;

Οι φακοί Varilux® είναι διαθέσιμοι σε μια πληθώρα λεπτών υλικών που προσφέρουν καλάισθητο αποτέλεσμα και μειωμένο βάρος. Ο οπτικός σας, λαμβάνοντας υπόψη τη συνταγή σας, το σκελετό επιλογής και τις συνήθειες σας, θα σας προτείνει τον κατάλληλο φακό.

Υπάρχει δυσκολία προσαρμογής στους πολυεστιακούς φακούς Varilux®;

Οι περισσότεροι προσαρμόζονται άμεσα στους νέους τους φακούς Varilux®. Κάποιοι μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες έως ότου αισθανθούν εντελώς άνετα. Ο οπτικός σας πρέπει να σας ενημερώσει για την πιθανή περίοδο προσαρμογής. Μια εφαρμογή στον σκελετό μπορεί να είναι η λύση που θα επιταχύνει το αρχικό στάδιο της προσαρμογής.

Σε ποιούς συστήνονται οι πολυεστιακοί φακοί Varilux®;

Σε όλους τους ανθρώπους που έχουν πρεσβυωπία.

Είναι οι φακοί Varilux® καλύτεροι από άλλους πολυεστιακούς φακούς;

Η Essilor, εφευρέτης των πολυεστιακών και δημιουργός εταιρεία των φακών Varilux®, έχει διεξάγει εκτενείς κλινικές έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων έκαναν δυνατή την παραγωγή ενός φακού που προσφέρει στους ανθρώπους με πρεσβυωπία, φυσική όραση όσο ποτέ άλλοτε. Παραπάνω από 100 εκατομμύρια ζεύγη φακών έχουν πωληθεί ανά τον κόσμο και οι φακοί Varilux® είναι οι πλέον πιο συχνά συνταγογραφούμενοι που εμπιστεύονται οι οπτικοί και εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

Σε τι διαφέρουν οι πολυεστιακοί φακοί από τους διπλοεστιακούς;

Οι πολυεστιακοί φακοί παρουσιάζουν μια σταδιακή και συνεχόμενη διαβάθμιση των βαθμών στο σώμα του οφθαλμικού φακού, από την κοντινή μέχρι τη μακρινή όραση. Σε αντίθεση οι διπλοεστιακοί φακοί αποτελούν μια ξεπερασμένη τεχνολογία, που έχει ως αποτέλεσμα απότομες αλλαγές μεταξύ κοντινής και μακρινής εστίασης, κάτι δυσλειτουργικό και εκνευριστικό για τον διοπτροφόρο.

Γιατί δεν μπορώ να εστιάσω σε αντικείμενα σε κοντινή απόσταση;

Η όραση αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Μετά τα 40, η κοντινή εστίαση παρουσιάζει δυσκολίες και αυτό είναι η πρεσβυωπία. Είναι ένα φυσικό επακόλουθο της γήρανσης του ματιού λόγω της σταδιακής σκλήρυνσης του κρυσταλλοειδή φακού που δυσκολεύει την ικανότητα του να αλλάζει καμπυλότητα και συνεπώς εστίαση.

Οι φακοί Varilux S series είναι ελεγμένοι και εγκεκριμένοι από διοπτροφόρους;

Ναι, όπως ακριβώς όλοι οι φακοί Varilux, έτσι και oi Varilux s series έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από καταναλωτές διοπτροφόρους.

Είναι όλοι οι πολυεστιακοί φακοί ίδιοι;

Όχι. Ανάλογα την ανάγκη κάθε χρήστη γυαλιών, η Essilor έχει αναπτύξει μια σειρά από προσωποποιημένους πολυεστιακούς φακούς.

Τι επεξεργασίες είναι διαθέσιμες;

Αντιθαμβωτικές, αντιχαρακτικές, λιπόφοβες και άθραυστες ιδιότητες μπορούν να υπάρχουν στους φακούς Varilux για την εγγύηση της απόλυτης άνεσης στην όραση. Επίσης προσφέρονται και σε γυαλιά ηλίου με βαθμούς.

Δεν χρειάζονται δυο ζευγάρια γυαλιών για να διορθωθεί η πρεσβυωπία;

Η πρεσβυωπία μπορεί να διορθωθεί με τη χρήση δυο ζευγαριών γυαλιών, ωστόσο οι φακοί Varilux προσφέρουν αυτή τη διόρθωση σε μόλις ένα ζευγάρι γυαλιών.

Πότε πρέπει να αλλάξω τα γυαλιά μου;

Οι πολυεστιακοί φακοί θα πρέπει να αλλάζονται όποτε εμφανιστεί δυσκολία στην όραση. Σε γενικές γραμμές αυτό συμβαίνει κάθε τρία χρόνια.

Πως μπορεί να διορθωθεί η πρεσβυωπία;

Η πρεσβυωπία μπορεί αν διορθωθεί με τη χρήση οπτικών μέσων ή με εγχείρηση.

Μπορεί η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή να επιταχύνει ή να επιδεινώσει την εμφάνιση κάποιας οπτικής δυσκολίας;

Η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει οπτική κόπωση.

Μπορούν οι μύωπες, αστιγματικοί ή οι υπερμέτρωπες να έχουν στο μέλλον πρεσβυωπία;

Το να είναι κάποιος μύωπας, αστιγματικός ή υπερμέτρωπας δεν εμποδίζεται από το να εμφανίσει και πρεσβυωπία. Οι φακοί Varilux ωστόσο μπορούν να διορθώσουν όλα τα παραπάνω προβλήματα όρασης ταυτόχρονα.

Πως μπορεί η πρεσβυωπία να διορθωθεί αποτελεσματικά;

Η πρεσβυωπία είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί, όσο αυτό γίνει νωρίτερα τόσο καλύτερα, διαφορετικά μπορεί να υποφέρετε από συμπτώματα οπτικής κόπωσης. Οι φακοί Varilux είναι προσωποποιημένοι πολυεστιακοί φακοί που μπορούν να προσαρμοστούν στην κάθε οπτική ανάγκη.

Για τι να διαλέξω φακούς Varilux;

Διότι η Essilor, συνεχώς επενδύει στην έρευνα και οι φακοί Varilux βρίσκονται πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας φακών.

Γιατί βιώνω ένα αίσθημα κυματισμού;

Το αίσθημα κυματισμού οφείλεται στην υπερ-διορθωση που έχει δοθεί στον φακό. Σήμερα η Essilor προσφέρει μια σειρά πολυεστιακών φακών που προσφέρουν γρήγορη και εύκολη προσαρμογή.

Πότε ανακαλύφθηκαν οι πολυεστιακοί φακοί;

Οι πολυεστιακοί φακοί είναι μια ανακάλυψη της Essilor που έγινε το 1959 από τον ερευνητή της Bernard Maitenaz. Από τότε, η συνεχής και σταθερή έρευνα από την Essilor φέρνει πολλαπλές αναβαθμίσεις και εξελίξεις.

Φροντίστε τα γυαλιά σας

Πλύσιμο

taking_care_washing

Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και σαπούνια χωρίς έλαια

Καθαρισμός

taking_care_wiping

Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό ύφασμα, ιδανικά από μικροΐνες που μπορείτε να προμηθευτείτε από τον οπτικό σας

Φύλαξη

taking_care_temperature

Πάντα να αποθηκεύετε τα γυαλιά σας στη θήκη τους. Αποφεύγετε την υπερβολική ζέστη (όπως το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου)