Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης Essilor

Η Essilor επιστρατεύει 500 ερευνητές που δραστηριοποιούνται σε τρία ερευνητικά εργαστήρια, στην Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Σιγκαπούρη. Από το 2008 μέχρι και σήμερα διεξάγεται έρευνα σχετικά με την όραση και την επίδραση που έχει σε αυτή η φυσική γήρανση. Λειτουργίες όπως η κίνηση του ματιού, ο σχηματισμός ειδώλου στον αμφιβληστροειδή χιτώνα,  και η επεξεργασία των οπτικών δεδομένων από τους νευρώνες του εγκεφάλου, μελετώνται και παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες προκειμένου ο σχεδιασμός των πολυεστιακών φακών Varilux, να υιοθετεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις με χρήση προηγμένων πρώτων υλών υψηλής ποιότητας.

find_ecp_default_bg

Στάδια Παραγωγής Essilor

Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Essilor δραστηριοποιείται σε όλα τα στάδια παραγωγής των φακών της σειράς Varilux:

  • Ενσωμάτωση παραμέτρων στον σχεδιασμό των φακών που προκύπτουν από έρευνα σε εργονομία, ανατομία και ψυχοφυσιολογία, για απόκριση στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε χρήστη πολυεστιακών φακών Varilux.
  • Δημιουργία προϊόντων και τεχνοτροπιών που αυξάνουν την επίδοση των φακών και προσφέρουν υψηλή διαύγεια, μείωση των αντανακλάσεων  και αντοχή ενάντια σε χάραξη, σκόνη, νερό και θόλωμα εξαιτίας των λιπιδίων που μεταφέρονται με το άγγιγμα.
  • Βελτιστοποίηση των μεθόδων σε όλα τα στάδια που αφορούν την διαδικασία παραγωγής του τελικού προϊόντος.
  • Σταθερή σχέση συνεργασίας με ένα ευρύ δίκτυο που απαρτίζεται από μέλη της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας του χώρου της οφθαλμικής υγείας.
  • Διαρκής αναζήτηση νέων προοπτικών στον τομέα της οφθαλμικής διόρθωσης για την αξιοποίηση των επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων και την εφαρμογή τους στον σχεδιασμό των φακών του μέλλοντος.